Prijava
Logoti

Prispevki

 Sodobno ravnanje z energijo - zakaj hranilnik toplote?
Vsaka ogrevalna naprava mora biti dimenzionirana tako, da zagotavlja dovolj toplote tudi v najbolj mrzlih zimskih dneh. Takrat deluje peč pri nazivni obremenitvi, ki najbolj učinkovito pretvarja kurivo v toplotno energijo. Večji del ogrevalne sezone je odvzem toplote manjši od 50%, kar pomeni manj učinkovito izgorevanje in nastajanje več škodljivih snovi. S povezavo peči na poseben hranilnik toplote Etiks+, ki akumulira presežno toploto, zagotovimo bolj gospodarno in okolju prijazno ogrevanje. 

Za trda goriva
 Zgorevanje trdnih kuriv v peči ni mogoče prekiniti, kot npr. zgorevanje olja ali plina. Pri pečeh s kakovostno uravnalno tehniko je možno doseči dobro zgorevanje že pri 30% obremenitvi. Pri nižanju obremenitve pod to vrednost se pojavijo motnje v zgorevanju, izkoristek zeIo pade, nepopolno zgoreli lesni plini pa močno onesnažujejo okolje. Z navezavo peči na akumulator toplote lahko gorenje poteka pri višji obremenitvi, presežna toplota pa se hrani v akumulator toplote in se porabi takrat, ko ogenj v kotlu ugasne. 
 
  ETIKS - Hranilniki toplote : posebnih dimenzij
V podjetju Etiks sami izdelujemo hranilnike toplote, zato lahko izdelamo tudi hranilnike po posebnem naročilu:
lahko izbirate med naslednjimi premeri (Ø v mm): 480, 640, 800, 960, 1200, višina hranilnika je lahko poljubna, lokacije in premere priključkov lahko izberete sami, vgradimo lahko tudi razne priključke z prirobnicami, izdelamo tudi horizontalne hranilnike
LAM OSNOVA
 lam ps
 

ALFA
Prospekt hranilniki Etiks+ ALFA                                  

gemma
Prospekt hranilnik Etiks+ GAMMA                                            

PS HP
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakt

1376181
Danes
Ta teden
Ta mesec
Skupaj
320
1854
10515
1376181

Dostop z tablico

Tablica

Menu